Nyheter

Årsmöte och Utbildningsdag den 19 januari 2017

James Moore

James Moore, Hamstrings Masterclass

Ta chansen och var med när James kommer och ger sin bild av hamstringsskador, forskning, undersökning och rehabilitering. Dagen innehåller både föreläsning, demonstrationer och praktiska övningar. James har lång erfarenhet av att arbeta med hamstringsskador både från rugby, fotboll och friidrott.

James Moore Physiotherapist

 

James is a highly skilled physiotherapist. He completed his Masters in Musculoskeletal Physiotherapy at the internationally recognized Queensland University, and has also completed post graduate studies in applied biomechanics. Currently James is the Deputy Chef de Mission – Performance Services for the British Olympics Association, James Moore will lead the team. He has over 18 years’ worth of experience working in professional sport having worked in performance services for the RFU, Saracens RFC, UK Athletics and the EIS. James has been working with Olympic sports since 2004 encompassing three Olympic cycles

– Beijing 2008, London 2012 and now Rio 2016.

INFORMATION

Kostnaden för SFSF:s utbildningsdag den 19/1 på Capio Artro Clinic Sophiahemmet är 1200 kr och sista anmälningsdag är den 11/12.

Lunch och fika ingår.

För att anmäla dig skickar du ett mail till info@sfsf.se samt betalar in 1200 kr på postgironummer 153 085-6, glöm inte att ange namn/e-post vid inbetalning så att vi kan bekräfta din betalning!

Konferensen är endast för medlemmar i SFSF och din medlemsavgift för 2016 ska vara betald senast i samband med att du betalar för utbildningsdagen. Hur Du blir medlem

Boende ingår inte i konferensavgiften.

Fredagens och lördagens fotbollsmedicinska konferens kommer att hållas på ScandicHasselbacken på Djurgården. Om du vill bo där även torsdag natt bör du höra av dig dit och boka själv snarast.

SCHEMA

Schema för SFSFs utbildningsdag och årsmöte

Torsdagen den 19 januari 2017

Capio Artro Clinic Sophia Hemmet, Stockholm

08.30-09.00 Förmiddagsfika/registrering.

09.00-09.30 Utställarna informerar.

09.30-11.30 Föreläsare James Moore kommer under förmiddagen hålla ett teoretiskt pass med senaste forskningen runt hamstringsskador, demoundersökning och sin syn på rehabilitering.

10.30-10.45 FIKA

11.30-12.30 Lunch.

12.30-13.00 Årsmöte SFSF.

13.00.16.30 Praktiskt pass med James Moore nere i gymet eventuellt även videoförevisning. Kommer också finnas tid för frågor och summering.

15.00-15.15 FIKA

16.30 Avslutning

Inbjudan till SFSF-dagen

Inbjudan till SFSFs utbildningsdag och årsmöte torsdagen den 14 januari 2016, Bosön, Stockholm

I samband med att Svenska Fotbollssjukgymnasters Förening håller årsmöte och att vi tillsammans med Svenska Fotbollsläkarföreningen och Svenska Fotbollförbundet ordnar fotbollsmedicinsk konferens (separat inbjudan), inbjuder vi även i år till en utbildningsdag för sjukgymnaster i SFSF.

I år kommer vi gå djupare in på problematiken runt commotio. Föreläsare är Lars Lundgren, fysioterapeuten som ligger bakom rehabiliterings-verktyget ”Hjärntrappan”. Lars är även medicinsk ansvarig i Luleå Hockey, och har stor erfarenhet från att jobba med patienter som drabbats av commotio. Hur hanterar vi spelaren akut och vad gör vi med de svåra fallen?.

Vi kommer också ha en föreläsning/workshop i Dynamic Tape. Föreläsare är Martin Berg, Clare Pedersen och Patrik Pedersen. Vill du ha mer information om Dynamic Tape, läs på www.dynamictapesweden.se .

Som vanligt så kommer vi också att hålla årsmöte i under SFSF-dagen och vi har lagt årsmötet i anslutning till lunchen så att så många som möjligt kan vara med att påverka vad föreningen skall jobba med under 2016.

Kostnaden för torsdagens SFSF:s utbildningsdag den 14/1 på Bosön är 1000 kr och absolut sista anmälningsdag är den 6/12. Lunch och fika ingår.

För att anmäla dig skickar du ett mail till info@sfsf.se samt betalar in 1000 kr på postgironummer 153 085-6, glöm inte att ange namn/e-post vid inbetalning så att vi kan bekräfta din betalning!

Konferensen är endast för medlemmar i SFSF och din medlemsavgift för 2015 ska vara betald senast i samband med att du betalar för utbildningsdagen. Boende ingår inte i konferensavgiften. Fredagen och lördagens fotbollsmedicinska konferens kommer att hållas på Scandic Hasselbacken på Djurgården.

Om du vill bo där även torsdag natt bör du höra av dig dit och boka själv snarast.

OBS! Det här året kommer vi inte ta emot anmälningar efter den 6/12 så var ute i god tid så ni inte missar 2016 års konferens.

Välkomna!

Schema SFSF-dagen

Inbjudan till SFSFs utbildningsdag

Bosön, Stockholm

I samband med att Svenska Fotbollssjukgymnasters Förening håller årsmöte och att vi tillsammans med Svenska Fotbollsläkarföreningen och Svenska Fotbollsförbundet ordnar fotbollsmedicinsk konferens (separat inbjudan som kommer senare), inbjuder vi även i år till en utbildningsdag för sjukgymnaster i SFSF.

Ett ämne som efterfrågats av våra medlemmar är kunskap och forskning kring ryggbesvär hos barn och ungdom. Sjukgymnast Claes-Göran Sundell har tittat närmare på detta och kommer presentera sina kunskaper inom området.

Daniele Cardinale och Niklas Psilander kommer att prata om testmetodik och träningslära (teoretiskt och praktiskt). Vi kommer lära oss mer om tester – enkla och praktiska on the pitch – samt vilka tester vi kan använda och hur vi skall tolka resultaten. De kommer även prata om hur vi sedan omsätter detta i träning.

Kostnaden för torsdagens SFSF:s utbildningsdag den 15/1 på Bosön är 1000 kr – Lunch och fika ingår.

ABSOLUT sista anmälningsdag är den 3/12.  Anmälan efter detta kommer ej att gälla/hanteras och återbetalning sker tidigast EFTER januari 2015.

 För att anmäla dig skickar du ett mail till info@sfsf.se samt betalar in 1000 kr på postgironummer 153 085-6, glöm inte att ange namn/e-post vid inbetalning så att vi kan bekräfta din betalning!

 Konferensen är endast för medlemmar i SFSF och din medlemsavgift för 2015 ska vara betald senast i samband med att du betalar för utbildningsdagen. Boende ingår inte i konferensavgiften. Fredagen och lördagens fotbollsmedicinska konferens kommer att hållas på Scandic Hasselbacken på Djurgården.

 OBS! Det här året kommer vi inte ta emot anmälningar efter den 3/12 så var ute i god tid så ni inte missar 2015 års konferens.

Inbjudan till SFSFs utbildningsdag och årsmöte torsdagen den 16 januari 2014 – Fokus på dam- och flickfotboll

Inbjudan 2014

I samband med att Svenska Fotbollssjukgymnasters Förening håller årsmöte och att vi tillsammans med Svenska Fotbollsläkarföreningen och Svenska Fotbollförbundet ordnar fotbollsmedicinsk konferens, inbjuder vi även i år till en utbildningsdag för sjukgymnaster i SFSF.

Fokus på årets fotbollsmedicinkonferens är dam- och flickfotboll och även på SFSF:s utbildningsdag kommer vi också ha den inriktningen.

Dagen är indelad i två delar, som båda innehåller såväl teoretiska som praktiska inslag.

På förmiddagen kommer Mette Zebis och Kristian Thorborg föreläsa om ”Prevention och återuppträning av knäskador inom damfotbollen”

– fokus på screening, analys av rörelsemönster och muskelfunktion. ! !

Under eftermiddagen presenterar Johanna Sjögren Projekt 97, som är ett 3 årigt projekt där flickor födda 97/98 har fått genomgå en 3-årig planerad fysträning för att skapa nya riktlinjer kring fysträning av unga spelare. Föreläsningen är ett resultat från empirisk forskning från Projekt 97

Kostnaden för torsdagens SFSF:s utbildningsdag den 16/1 på Bosön är 1000 kr och absolut sista anmälningsdag är den 6/12. Lunch och fika ingår.

För att anmäla dig skickar du ett mail till info@sfsf.se samt betalar in 1000 kr på postgironummer 153 085-6, glöm inte att ange namn/e-post vid inbetalning så att vi kan bekräfta din betalning

OBS! Konferensen är endast för medlemmar i SFSF och din medlemsavgift för 2013 ska vara betald senast i samband med att du betalar för utbildningsdagen. Boende ingår inte i konferensavgiften. Faktura medlemsavgift SFSF 2013

Fredagen och lördagens fotbollsmedicinska konferens kommer att hållas på Scandic Hasselbacken på Djurgården. (Mer info senare) Om du vill bo där även torsdag natt bör du höra av dig dit och boka själv snarast.

HAMSTRINGSKURS – Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH), Stockholm

Fredagen den 22 november, 2013

Kursen riktar sig till ”idrottsmedicinare”, tränare och idrottare.

 

Teoretisk del – med absolut senaste forskningen

·Anatomi – funktion, biomekanik

·Styrka – förlängningsgradens betydelse

·Rörlighet – hur skall vi påverka ROM

·Skademekanism – betydelse för prognosen

·Skadetyper – akuta/kroniska, totala/subtotala

·Magnetkamera – när och vad ser man

·Prevention – riskfaktorer, tester innan återgång

Praktisk del – från akut skada till säker återgång

·Undersökning – systematik, fynd och analys

·Övningsval – specifika vs komplexa för skadad/oskadad muskel

·Rehabilitering – hur gör vi konkret inkl. tester

 

Kursledare/föreläsare – Carl Askling

·disputerat ”Hamstring Muscle Strain”, Karolinska Institutet

·ansvarig för flera pågående hamstringsstudier på idrottare

·Mikael Klotz, Hammarby Fotboll, medverkar under praktiska delen

 

Plats: GIH, Stockholm, 22 november 2013, kl 09.00 – 16.00

Kostnad: 2.900:- exkl. moms, kaffe/lunch ingår

Information: Carl Askling, 0703331090, e-post: caputbrevis@yahoo.se

Bindande anmälan: caputbrevis@yahoo.se (begränsat platsantal)

Partners:

Image result for spelklar

logoSensei - till SFSF